Alles over vakantiegeld!

Vakantiegeld. Voor veel mensen een terugkerend en vooral welkom fenomeen. Rond mei of juni ontvang je van je werkgever een extra bedrag op je rekening. Maar waarom krijg je dat eigenlijk? Hoeveel krijg je en wie krijgt het allemaal? En geeft Nederland dat vakantiegeld dan ook daadwerkelijk uit aan vakanties? In deze blog lees je er alles over!

Leuk natuurlijk dat vakantiegeld – vooral een gegeven paard niet in de bek kijken – maar, waarom krijg je het? Hoe is dat ooit tot stand gekomen? Nou, dat zit zo: het uitbetalen van vakantiegeld werd rond het begin van de vorige eeuw opgenomen in de cao’s. Ondanks dat het fenomeen destijds ook al vakantiegeld werd genoemd, had het wel een andere insteek. Vóór het invoeren van het vakantiegeld was het namelijk zo dat wanneer er niet gewerkt werd, werknemers geen inkomen kregen wanneer zij ‘vrij’ waren. Door de invoer van het vakantiegeld kon er ineens wel betaald verlof opgenomen worden. Eigenlijk was vakantiegeld toentertijd dus niet heel veel anders als de vakantiedagen zoals wij die nu kennen. Een hele verbetering dus, aangezien we weten dat af en toe vrij nemen belangrijk is voor de geestelijke gezondheid van werknemers. Echter, ondanks het doorbetalen tijdens vrije dagen, was ‘op vakantie gaan’ er voor veel mensen nog steeds niet bij, omdat dit weer extra kosten met zich meebrengt. Om deze reden werd er in 1968 het vakantiegeld ingevoerd zoals we dat nu kennen: een extra bijdrage die aan het ‘op vakantie gaan’ besteed kan worden, naast de op te nemen vakantiedagen.

Dus, vakantiedagen en vakantiegeld. Maar hoeveel vakantiegeld heb je dan recht op, naast je vrije dagen? In de meeste gevallen is het zo dat werknemers 8% van het bruto jaarsalaris ontvangen. Een uitzondering op de 8% regel geldt wanneer je meer dan drie keer het minimumloon verdient. In dit geval is je werkgever verplicht 8% te betalen over ‘slechts’ de bruto hoeveelheid tot drie keer het minimumloon. Het bedrag boven drie keer minimumloon is dus geen verplichting voor je werkgever, maar je bent wel vrij om hierover te onderhandelen met je werkgever. De tijd wanneer bedrijven het vakantiegeld uitbetalen, is meestal mei of juni. Werkgevers kunnen hiervan afwijken door het bedrag niet in een keer te betalen in voorgenoemde maanden, maar te spreiden over het jaar, mits er eind juni maar voldaan is aan de som die 8% van het totale brutoloon is. Daarnaast krijg je ook gewoon vakantiegeld uitbetaald wanneer je ziek bent (geweest). Sinds 2018 is het ook zo dat er over overuren of toeslaguren vakantiegeld wordt opgebouwd, mits er geen expliciete uitzonderingen in je cao zijn opgenomen, aangezien dit gewoon onder je brutoloon valt. Bonussen, een dertiende maand of onkostenvergoedingen vallen niet onder het brutoloon, waardoor over deze bedragen geen vakantiegeld uitgekeerd hoeft te worden. Kortom, in de basis krijg je dus 8% van je brutoloon als vakantiegeld. Maar wat hou je dan netto over van dat bedrag om daadwerkelijk te besteden? Dat ligt eraan welke belastingschijven en heffingskortingen op jou van toepassing zijn. Maar, hoe meer je verdient, hoe meer belasting je betaalt. Ook over je vakantiegeld. Op internet kun je makkelijk zelf berekenen hoeveel vakantiegeld je netto krijgt.

Oké, werknemers krijgen dus pak hem beet 8% vakantiegeld. Maar geven de Nederlanders dat dan ook daadwerkelijk uit aan vakanties? Niet bij iedereen. Over het algemeen krijgt vakantiegeld drie doeleinden: grote uitgaven zoals een TV of auto, de spaarrekening spekken, en toch ook vakanties. Wel is het zo dat het percentage personen dat vakantiegeld daadwerkelijk besteedt aan een vakantie de afgelopen jaren stijgt. Dit komt mede door de aantrekkende economie en de lage rentestanden, waardoor sparen minder rendabel is.

Namens het team van Personal Selection wensen we iedereen een fijne zomer(vakantie) toe! Heb je na het lezen van deze blog nog verdere vragen over vakantiegeld? Of ben je toe aan de volgende stap in je carrière om volgend jaar net iets meer vakantiegeld te ontvangen? Neem dan vooral contact op! Je kunt ons bellen op 079-3031000 of je vragen mailen naar info@ps-recruitment.nl.